Reviews

Heeft u een voorstelling van Ranjaconcerten of Loco-Motion meegemaakt? Laat ons svp weten wat u ervan vond.
U kunt een berichtje sturen naar info@ranjaconcerten.nl. Wij plaatsen uw reactie dan op onze website.

laatste review

Optreden bij de Lavendel
Donderdag 14 november was het dan eindelijk zover, het Ranjaconcert kwam bij ons op de Lavendel met een herfstconcertje! De spelers kwamen om 10 uur om wat spulletjes klaar te zetten, op de groep hebben we een grote halve kring gemaakt zodat iedereen goed kon zien wat er ging gebeuren. Alle ouders waren uitgenodigd, het was dus ook hartstikke gezellig toen alle ouders kwamen!
afbeelding

Toen het Ranjaconcert begon was alle aandacht gelijk gericht op het concert, de liedjes gingen over de herfst. De regen kwam voorbij met een grote paraplu waar wij onder konden schuilen, de bladeren waaiden in de wind, de wind wapperde rond onze oren, maar ook de spinnetjes kwamen aangekropen! Jeannet en Renske, de spelers van het concert, zongen en maakten prachtige muziek.
 
Met de CD van het Ranjaconcert hadden we tijdens onze eigen herfst kring al goed geoefend, maar in het echt is de muziek natuurlijk nog veel mooier! Alle kinderen genoten zichtbaar van het concert, het Ranjaconcert had de herfst voor eventjes naar binnen gehaald. Na het concert was iedereen wel een beetje moe van de grote indruk die het Ranjaconcert achter gelaten had!
Het was super leuk, we hebben allemaal genoten en we willen graag het Ranjaconcert bedanken!
Groetjes van alle Lavendels
Stukje in de schoolkrant
afbeelding
Vrijdag 20 mei waren er fantastische muziekvoorstellingen bij ons op school! De muzikanten van de stichting Ranjaconcerten hebben twee voorstellingen gegeven voor de kinderen van team 1 en team 2.
Het thema van de voorstelling was Brood. Van tevoren waren er al twee grote bakkersmanden op school gearriveerd, vol met spullen die we konden gebruiken bij de voorbereidende activiteiten met de kinderen. De kinderen konden vooraf de liedjes al lekker meezingen en ze mochten al spelen met alle muziekspullen en bakkersmaterialen. Tijdens de voorstelling werd er prachtige muziek gemaakt op viool, accordeon en toetsen. Het verhaal ging over een bakker en zijn twee knechten. De liedjes over graan, molen, bakker en brood werden voor en met de kinderen gezongen. Er waren veel muzikale spelletjes die we allemaal mee konden doen zodat niemand zich heeft verveeld. Steeds werden er eenvoudige instrumenten uitgedeeld waarmee de kinderen muziek konden maken.
afbeelding
Alle zintuigen kwamen aan bod in de verschillende activiteiten die hoorden bij het verhaal dat gespeeld werd. Zo konden we meekneden met het brood, vloog het meel en het graan ons af en toe om de oren, en werden we lekker nat toen het ging regenen. Ook was er de lekkere geur van gebakken brood, want de broodbakmachine stond aan. Tot slot aten we samen krentenbrood en dronken we natuurlijk ranja!
Het viel ons op dat veel kinderen verwachtingsvol bleven zitten toen het afgelopen was: ze hadden er eigenlijk nog geen genoeg van!
Ranjamuzikanten, bedankt ! Jullie concerten waren helemaal op maat!
Ceciel Simons Teamleider team 2