Over Ranjaconcerten

Een Ranjaconcert is een mix van muziek, theater, beweging en improvisatie. Opgebouwd rond een thema
of een verhaal. Actie, interactie  en rust wisselen elkaar af.
Er is veel te horen, te zien, te voelen, te proeven en te beleven.
Muziekinstrumenten, stem en zintuiglijke materialen maken dat je ogen en oren tekort komt. 
We spelen vóór, tussen en mét het publiek. Samen maken we het Ranjaconcert compleet!Maak kennis met de spelers

Lees meer over ontstaan Ranjaconcerten en Loco-Motion


Subsidie
In de afgelopen jaren hebben we met hulp van subsidiegevers de kans gekregen om de concerten verder te ontwikkelen, te werken aan regie en zang, om instrumenten, apparatuur, decor en attributen aan te schaffen, een CD op te nemen, PR-materiaal te ontwikkelen, enz.
 

wie

De spelers

Renske van Ebbenhorst, secretaris
Roos Teuling
Chris Saris, voorzitter
Jeannet  Landré
Corrie Hondema
De  spelers

Het bestuur

Noortje Buddingh, penningmeester
artiest

Renske van Ebbenhorst, secretaris

Het begon ooit toen ik als kind ontdekte  dat overal muziek in zit. Jaren later kon ik aan het werk als muziektherapeut: eerst met volwassenen, daarna met kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap. En steeds was er  interactie, van geven en krijgen.
De heldere vraag van twee moeders om " concertjes op maat" en de maatschappelijke roep om " integratie"  vormden in 1997 mijn opmaat naar de Stichting Ranjaconcerten zoals die nu bestaat. Ik maak er, naast mijn muziektherapeutische werk op twee kindercentra, met trots en plezier deel van uit. In gitaarspel, slagwerk, zang, fluiten en het scheppen van volgende concerten.

Zie LinkedIn
artiest

Roos Teuling

Toen ik acht jaar was, had ik een gesprek met mijn broertje van 3 maanden oud. Hij met zijn geluiden, ik ging er in mee, wij lachten samen. Voor zo’n gesprek zijn geen woorden nodig.
 Ik ben muziektherapie gaan studeren. Tijdens mijn stages en werk met kinderen met een (meervoudige) beperking, viel alles op zijn plaats. Ik leerde muziek in te zetten om contact te maken. Elk geluid, iedere beweging is bruikbaar en inzetbaar. Als speler van de kleine maatconcertjes heb ik de ruimte om een voorstelling te maken voor een specifieke vraag of groep. Tijdens het concertje kan er van alles gebeuren waar ik op in mag spelen, zingen en acteren.

zie LinkedIn
artiest

Noortje Buddingh, penningmeester

no description available
artiest

Chris Saris, voorzitter

Toen ik 2 jaar was bouwde ik in de keuken van potten en pannen een drumstel. Als jongen van 10 ben ik begonnen met trommelen bij de plaatselijke muziekvereniging waarna ik nooit meer ben gestopt! Nu trommel ik nog steeds op alles wat los en vast zit, mijn vrouw wordt daar soms gek van.

Als professioneel slagwerker heb ik het geluk te mogen spelen onder beroemde dirigenten bij veel (inter)nationale ensembles, dans-, toneel- en muziekgezelschappen. Door workshops voor Stichting Papageno (speciaal onderwijs) en Musicians Without Borders (kinderen in oorlogsgebieden) ervaar ik wat kinderen beleven aan mijn muziek.
Andersom beleef ik door te werken met kinderen waar het in de muziek voor mij over gaat: het beleven van een reis in samenzijn, samenwerken en plezier maken. De Ranjaconcerten zijn daarom een vanzelfsprekende stap in mijn werk.

Zie LinkedIn
artiest

Jeannet Landré

Als meisje zong ik graag liedjes: muziek maakte me blij en raakte me daar waar woorden zwegen. Muziek is mijn beroep, mijn leven! Ik speel als fluitiste in grote orkesten en maak graag kamermuziek. Daarnaast maak ik graag muziek voor kinderen, met de RegenboogBoom in ziekenhuizen, en in kindertheatervoorstellingen. Logisch dus dat ik nu ook mee speel met de Ranjaconcerten. De rode draad is voor mij: muziek als mooiste taal om contact mee te maken!
artiest

Corrie Hondema

Er was veel muziek bij ons thuis. Als kind heb ik veel gezongen bij de afwas, samen met mijn zussen. Dat hielp ons zeer bij die dagelijks terugkerende klus, die moest gebeuren. Later ontdekte ik, dat muziek in veel meer situaties voor mensen een belangrijke rol kon spelen. Na de muziektherapieopleiding ben ik gaan werken met volwassenen met een verstandelijke beperking.

Hoe belangrijk muziek is voor velen, ondervind ik nog dagelijks. Na vele jaren doe ik dit werk dan ook nog steeds graag. Daarnaast voel ik mij betrokken bij de Belevenis, een uitgaanscentrum voor mensen met meervoudige beperkingen. Ook daar zet ik muziek in om mensen op hun gemak te stellen, contact te leggen, een sfeer te maken, mensen hun eigen feestje te geven.

Zie LinkedIn
artiest

De spelers

De Ranjaconcerten zijn in 1997 ontstaan vanuit de muziektherapie: de muziektherapeuten onder de spelers hebben veel ervaring met kinderen en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. De spelersgroep is onlangs uitgebreid met klassiek geschoolde muzikanten; muziek is hun professie en hun passie. Zij brengen hun grote muzikale vakmanschap mee.
De samenwerking tussen deze verschillende disciplines heeft Ranjaconcerten weer verder doen groeien.